Hoe inschrijven?

Elk kind is welkom bij ons. Wij vinden het belangrijk dat ouders en kinderen een juiste schoolkeuze maken en kunnen kiezen voor een school waar ze zich goed voelen. Een school leer je kennen door op bezoek te gaan en te kijken en voelen wat er leeft. Daarom nodigen wij ouders en kleuters graag uit voor een openklasdag of een rondleiding door de school.

Om elk kind de nodige aandacht te kunnen geven beperken wij het aantal kinderen in elke klas tot 24 per geboortejaar, zowel in de kleuterklassen als in de lagere school. Zolang er plaats is in een klas schrijven wij nieuwe leerlingen in in volgorde van aanmelding. Broertjes en zusjes van eigen leerlingen krijgen voorrang. Wanneer de klasjes vol zitten, kunnen we geen nieuwe leerlingen meer aannemen. Het is dus aan te raden om op tijd in te schrijven. Let op: voor kleuters geldt bij de inschrijving niet het schooljaar waarop je kind start, maar zijn of haar geboortejaar.

Om in te kunnen schrijven hebben we een officieel document nodig waarmee je je kind kan identificeren. Wij vragen je daarom de Kids-ID van je kind of een document van gezinssamenstelling mee te brengen bij de inschrijving. Dat document kan je verkrijgen op het gemeentehuis.

Hoe kan je je kind inschrijven in onze school?

NIEUW! Inschrijvingen voor 2023-2024

Het is bijna zover. Vanaf dinsdag 28 februari om 9u kan je je digitaal aanmelden als je graag een plekje wilt voor je kapoen in BS De Winge voor het schooljaar 2023-2024 (dit geldt ook voor de nieuwe broertjes en zusjes van kinderen die reeds op onze school zitten).

Dit via het online platform, basisonderwijs Tielt-Winge.

https://tielt-wingebao.aanmelden.vlaanderen/

De aanmeldingsperiode loopt van 28/02 tot en met 21/03 om 16u. Na de aanmeldingsperiode ontvangen jullie een antwoord van de aanmelding (22/03 - 23/04).


Indien je vragen/bedenkingen hebt bij het aanmelden mag je steeds de school contacteren op het nummer 016/63.45.32 tijdens de schooluren.

Nadien nodigen wij je graag uit voor de definitieve inschrijving op school.

We zien jullie graag komen!

Tijdlijn


Praktisch